Consultancy

Behoefte aan specifieke kennis of tijdelijk extra capaciteit nodig voor je ICT-project? Elke klant is uniek en heeft behoefte aan de beste oplossing voor zijn bedrijfsactiviteiten. Onze consultants hebben ruime ervaring en zoeken naar de beste oplossingen voor uw IT uitdagingen. Onze specialisten begeleiden niet alleen het verkooptraject, ook in de beheerfase kunt u op ons rekenen. Daarnaast bieden wij ook de optie om tijdelijk een van onze gespecialiseerde IT’ers bij uw bedrijf te plaatsen om de IT binnen uw bedrijf op orde te brengen.

Werkplekbeheer

Werkt uw online werkplek niet altijd optimaal? Is uw online werkplek wel goed beveiligd? Werkplekbeheer staat letterlijk voor het beheren en onderhouden van een werkplek. Een werkplek kan overal zijn; op het kantoor in de bouw of thuis. Simpel gezegd omvat werkplekbeheer alles wat nodig is om iemand goed te laten functioneren op zijn of haar (online) werkplek. Dankzij goed werkplekbeheer kunt u ongestoord en overal werken, want door geregeld onderhoud te plegen op uw werkplek wordt de betrouwbaarheid vergroot en ergernissen verminderd. Het is namelijk een feit dat wanneer er geen onderhoud wordt uitgevoerd systemen trager functioneren en het gebruikersgemak daalt. Helemaal geen onderhoud geeft bovendien een verhoogde kans op beveiligingsproblemen en datalekken. Maak gebruik van ons werkplekbeheer om iedereen binnen uw bedrijf te optimaal te laten werken. Wij bieden verschillende pakketten aan. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op

Serverbeheer

Valt uw server regelmatig uit en is uw server wel goed beveiligd? De server van het bedrijf is als het ware het hart van uw organisatie. Hierop staan de applicaties die gezamenlijk gebruikt worden, wordt data centraal opgeslagen en alle e-mails opgevangen. Een goede IT-infrastructuur is dus onmisbaar voor elke organisatie. Zonder de juiste configuratie van netwerken, verbindingen, hardware en software wordt het raadplegen, bewerken en delen van informatie bemoeilijkt. Dit kan processen vertragen waardoor de ineffectiviteit toeneemt en werknemers gefrustreerd raken. Met goed en professioneel serverbeheer voorkomt u problemen op dit gebied. Wij verzorgen de aanleg, onderhoud, beheer én beveiliging van de ICT-infrastructuur. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Helpdesk en stand-by dienst

Heeft u meer behoefte aan technische ondersteuning buiten de gebruikelijke werktijden? Dat kan met onze stand-by-dienst. Wij bieden 24/7 een helpende hand voor organisaties. Handig voor bedrijven die bijvoorbeeld ook 's nachts ondersteuning goed kunnen gebruiken. Storingen aan computers of aan het IT-netwerk kunnen schade aan de bedrijfsvoering veroorzaken en dit kan veel waardevolle tijd kosten. Met onze stand-by-dienst wordt u adequaat en snel geholpen, zodat de organisatie de minste schade loopt. Onze collega’s op de helpdesk kunnen u snel en goed helpen bij al uw vraagstukken, of het nu gaat om een technisch- of productiviteitsprobleem! Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op

IT Veilig

Goede online beveiliging helpt u, uw computer en jouw IT-netwerk te beschermen tegen virussen, malware en andere aanvallen. Antivirussoftware identificeert virussen en aanvallen en probeert deze tegen te houden en te verwijderen. Een goede beveiliging is daarom vandaag de dag belangrijk en onmisbaar. Ondanks dat dit niet voor iedereen gesneden koek is, zijn deze onderwerpen een hot item en worden hackers steeds sluwer en slimmer. Als bedrijf moet u deze onderwerpen hoog op de prioriteitenlijst hebben staan anders kan dit nare gevolgen hebben. Bij IT Zaken denken we graag vooruit en willen we dit liever voorkomen dan genezen. Er zijn namelijk een aantal verschillende oplossingen om uw bedrijf preventief te beveiligen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op

Firewall

Een reguliere firewall biedt vaak onvoldoende bescherming tegen geavanceerde aanvallen van hackers. Zeker nu hun technieken en tactieken steeds verfijnder worden. Ze hebben een kleiner gaatje nodig om binnen te komen en als ze eenmaal binnen zijn opereren ze zo onopvallend dat u vaak niet in de gaten hebt dat er is ingebroken op uw netwerk. De Managed Firewall dienstverlening van IT Zaken biedt een complete, geïntegreerde oplossing voor de beveiliging van uw IT-omgeving, waarbij u zelf geen omkijken meer hebt naar het onderhoud en beheer. Wij brengen de beveiliging van uw netwerk op hoog niveau en minimaliseren zo de kans dat er wordt ingebroken. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Cameratoezicht

Zijn al uw eigendommen goed beveiligd? Heeft u voldoende zicht op wat er op de werkvloer gebeurt? Cameratoezicht is een belangrijk onderdeel in de bewaking van een kantoorpand, woning of andere ruimte. Het werkt preventief en iedere situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Voor een goed toezicht is meer nodig dan alleen de aanschaf van een goede camera. Een camerasysteem bestaat uit één of meerdere camera's met een recorder. Is wat u lief is wel echt veilig en mag dit eventueel gebruikt worden als bewijsmateriaal? Het kan namelijk gebeuren dat wanneer u ‘zomaar’ een camera ophangt, u in overtreding bent. Er zijn verschillende soorten camerasystemen. Wij bieden onder andere een draadloos systeem, infraroodcamera, verborgen camera's en dome camera's aan. De keuze is afhankelijk van uw wensen en de locatie. De aanleg gebeurt door vakkundig en gecertificeerde mensen van IT Zaken. IT Zaken geeft u advies op maat. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Back-up

We zien regelmatig dat bedrijven geen back up maken. Vaak komen zij hier pas achter als er bestanden verloren zijn gegaan. Niets is vervelender dan het kwijtraken van belangrijke informatie. Bij een back-up draait alles om de veiligheid van uw data. Een back-up maken is eigenlijk niets meer dan een reservekopie die op een andere plek wordt opgeslagen. Zodat u bij een calamiteit altijd kunt terugvallen op die kopie. Zo raakt u nooit uw gegevens kwijt en kan data snel teruggezet worden. Kies zelf welke bestanden mee moeten worden meegenomen in de back-up of kies voor een volledige back-up. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Software

Zonder software is hardware niet operationeel. Daarom is de ICTzaak ook specialist in relevante software voor op school. Onze ICT specialisten zijn Microsoft gecertificeerd en adviseren u graag over software voor uw netwerk en randapparatuur. Denk hierbij aan Microsoft Server, Windows, Office, Outlook en Antivirussoftware. Het installeren of upgraden van besturingssystemen of uw netwerksoftware is ons dagelijks werk. Er is een groot aanbod beschikbaar met softwarepakketten van bekende fabrikanten. Er is altijd een ICT oplossing beschikbaar die aansluit bij uw wensen of ambities.

Clouddiensten

Werkt uw bedrijf al in de Cloud? Met zo’n digitale werkplek heeft u altijd en overal toegang tot de eigen bestanden en programma’s. Ontzettend belangrijk voor bedrijven die mobiel willen werken en medewerkers een onlineoplossing willen bieden voor een optimale bereikbaarheid. Uw systemen en opgeslagen bestanden zijn eenvoudig te bereiken, u hebt enkel een internetverbinding en een computer nodig om in te loggen op uw eigen systeem. De software die u afneemt staat niet meer op uw computer, toegang krijgt u via het internet. Het grote voordeel is dat u altijd toegang heeft tot de meest recente versie van de software. Daarnaast is werken in de Cloud veiliger dan het bewaren van bestanden en software op lokale computers. In geval van bijvoorbeeld een computercrash beschikt u namelijk nog over alle software en data. Kortom: clouddiensten zijn een handige en veilige manier om software en data op te slaan. Wij leveren clouddiensten op: - Microsoft 365 - Microsoft Azure - Microsoft Back up - Microsoft Security

Hardware

Hardware bestaat uit alle fysieke onderdelen waar een computer uit bestaat. Het gaat om de zichtbare onderdelen zoals het beeldscherm, de muis en het toetsenbord. Maar ook de niet-zichtbare onderdelen zoals de harde schijf, de videokaart en het moederbord. Al deze hardwarecomponenten hebben een zelfstandige functie, maar het is juist de samenwerking met andere hardwarecomponenten dat van al die componenten een bruikbare computer maakt. Nu begrijpen wij dat dit voor velen onbekend terrein is en u geen zin heeft om uzelf hierin te verdiepen. IT Zaken neemt deze taak op zich en zorgt ervoor dat u een passend product krijgt, daarbij kijken wij niet alleen naar nieuwe producten maar komt ook refurbished en verhuur aan bod. Want nieuw betekent niet altijd beter. Zo bieden wij u het beste product dat passend is bij uw bedrijf.

Datacenter

Maakt uw bedrijf al gebruik van een datacenter? Uitbesteding van de IT-infrastructuur aan een datacenter biedt een hoop voordelen. Uitbesteding van de IT-infrastructuur aan een datacenter biedt een hoop voordelen. Datacenters bieden de mogelijkheden – schaalbaarheid, security, efficiëntie en state-of-the-art technologie – die steeds vaker verlangd wordt door bedrijven en organisaties, maar te kostbaar zijn om zelf te realiseren. Datamigratie levert veel op: van veiligheid en betrouwbaarheid tot energie efficiëntie en kostenverlaging. Daarnaast levert de aanwezigheid van een professioneel datacenter belangrijke digitale groeimogelijkheden en snelle schaalbaarheid op. Bij de keuze voor uitbesteding en datamigratie zijn een aantal aspecten van essentieel belang, zoals de te verwachten groei van de organisatie, de aard van de data, en de benodigde snelheid waarmee deze uitgewisseld kan worden.

VOIP

Middels VOIP waarbij u belt via het internet heeft u geen gemiste telefoontjes meer en geen gedoe met bereikbaarheid op kantoor. Maximale flexibiliteit en VOIP groeit mee met uw bedrijf. U verhoogt niet alleen uw bereikbaarheid u mist ook geen omzet. Welke apparatuur u gaat gebruiken om gesprekken te voeren hangt helemaal af van uw wensen. U kunt kiezen voor een vast of draadloos toestel. Alternatieven zijn; bellen via een Cloud, mobiele telefoon integratie of bellen via Microsoft Teams. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook uitbreidingen zijn heel eenvoudig, of het nu gaat over extra toestellen, twee aparte lijnen met elkaar verbinden, zakelijk en privé bellen, met VoIP bieden wij u de oplossing zodat u altijd bereikbaar bent.

Verbindingen

Is uw internetverbinding altijd betrouwbaar of heeft u regelmatig last van een zwak internet signaal? Internet is tegenwoordig de snelweg van uw bedrijf. Een stabiel netwerk, snelle toegang via wifi en betrouwbare internet- en dataverbindingen, samen vormen ze de ruggengraat van elk IT-systeem Denkt u eens aan draadloze verbindingen, glasvezel- en bekabelde verbindingen. Overal in uw bedrijf bevinden zich deze verbindingen. Vaak niet eens zichtbaar maar wel belangrijk om uw bedrijf te laten floreren.