Waarom Online Cloud Back-Up?

Tegenwoordig slaan we alles digitaal op maar beseffen helaas niet hoe belangrijk het is om regelmatig een back-up te maken…. tot dat het te laat is! Maanden of zelfs jaren van werk of kostbare foto’s en documenten die u kwijt bent!  
Er zijn veel scenario’s te bedenken waardoor we belangrijke data kunnen verliezen, denk daarbij aan: 

  • Crash van de harddisk / PC / Notebook / etc.
  • Diefstal / Vandalisme;
  • Per ongeluk data verwijderen;
  • Gegevens kwijt van Dropbox / OneDrive / iCloud / Google Drive e.d.
  • Blikseminslag / overstroming;
  • Hacker / (Encryptie) Virus;
  • Bestand(en) corrupt.

Voor back-ups maken we een onderscheid tussen de volgende categorieën:

MSBACKUP

Maakt u gebruik van Microsoft 365 en heeft u bijvoorbeeld een Microsoft 365 Business Standard abonnement dan krijgt u van Microsoft een mailbox van 50Gb en een Sharepoint / Onedrive capaciteit van 1Tb.   

Wij kunnen voor u een dagelijkse backup maken van uw E-mail / Sharepoint / Onedrive voor maar € 4,11 per maand.  

Hierbij komt dan een retentietijd is standaard 1 jaar. Dit wil zeggen dat u 1 jaar terug in de tijd kunt met uw bestanden! 

FILEBACKUP

Heeft u een op uw PC / Laptop / Tablet een map met bestanden die van uiterst belang zijn? Dan kunt u het beste kiezen voor de Filebackup. Bij de Filebackup kunt u zelf kiezen voor de retentietijd maar wij adviseren u om een minimale retentietijd van 2 weken te nemen. Hoe langer de retentietijd hoe meer online capaciteit u nodig heeft.  Bij deze optie brengen wij de gebruikte capaciteit maandelijks in rekening op basis van de volgende staffels : 

 • 10 GB     =   €1,95 per maand.
 • 100 GB   =   €15,95 per maand.
 • 1000 GB =   €139,95 per maand.
SYSBACKUP
Bent u afhankelijk van uw systeem en is het belangrijk om de volledige machine terug te krijgen op het moment dat het ergste gebeurt, dan hebben we de SYSBACKUP. Hierbij kunnen we op het moment van een “total-loss” van uw systeem uw machine volledig op een andere plek terugzetten. Zo kunt u (afhankelijk van de grootte van het systeem) binnen een paar uur weer aan de gang op een nieuwe pc of laptop met alle bestanden en instellingen die op het oude device stonden! 

 

De capaciteit berekenen we op dezelfde basis als bij de FILEBACKUP. Ons advies is om eens per maand een SYSBACKUP te maken en de bestanden veilig te stellen met de FILEBACKUP. Een volledige SYSBACKUP neemt namelijk veel tijd in beslag en ons advies is om dat niet elke dag te doen. De FILEBACKUP kunt u welk elke dag laten uitvoeren aangezien alleen de aanpassingen worden verwerkt in een incrementele back-up. 

Setup en Aanvullende kosten

Voor het instellen van de diverse back-up vormen rekenen wij eenmalige setup kosten. Deze kosten zijn moeilijk van te voren in te schatten omdat elke situatie en elk systeem anders is. Ook als wij data voor u moeten terugzetten of als u gebruik wilt maken van uw virtuele desktop dan berekenen wij de kosten door op basis van de daadwerkelijk gewerkte uren. Voor het gebruik van de resources in ons datacenter brengen wij (maandelijks) kosten in rekening.