Ubiquity Wifi IT Zaken BV

Wifi…meer dan een accespoint!

Een goed werkend wifi netwerk is bijna vanzelfsprekend. Overal waar we zijn gaan we er van uit dat we probleemloos en met de maximale snelheid internet kunnen gebruiken. Toch zijn er veel factoren die de performance van het wifi-signaal en de bijbehorende snelheid en dus “beleving” kunnen beïnvloeden. Bij IT-Zaken krijgen we regelmatig de vraag of we eens kunnen kijken naar hun Wifi-netwerk en dan met name het verzoek om het “sneller” te maken.

Upgraden van een Wifi omgeving is meer als even een aantal nieuwe accespoints aansluiten en ophangen, iets waar veel IT bedrijven aan voorbij gaan. IT-Zaken gebruikt al jaren de producten van Ubiquiti. Deze betaalbare en kwalitatief zeer goede Wifi en netwerk apparatuur blinkt uit in eenvoud en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. De performance is ook bijzonder goed.

Onlangs is onze medewerker Adri Zwanenberg 2 dagen naar de cursus geweest en heeft deze training succesvol met een certificaat afgerond.

Tijdens de training is dieper ingegaan op de advisering van klanten om een zo optimaal mogelijke ervaring te krijgen. Zaken als welke hardware is er in gebruik, hoe is de samenstelling van het pand en de ruimtes waar de gebruikers zich bevinden. Maar ook de verhouding tussen het aantal accespoints en gebruikers zijn hierin bepalend! Het finetunen van een bestaande omgeving of hoe te werk te gaan bij problemen zijn ook uitgebreid aan bod gekomen tijdens deze training.

Kortom…wij zijn optimaal voorbereid op vragen van onze klanten! Ervaart u ook een Wifi omgeving die niet lijkt te werken zoals het zou moeten of wilt u meer weten over de Ubiquiti producten en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs om de situatie op uw locatie te beoordelen en geven u een vrijblijvend advies over uw Wifi!