SMS Fraude met de Corona App

SMS Fraude met de Corona App

Fraude via  SMS berichten die vragen om bankgegevens of WhatsApp of berichten die zogenaamd van je zoon of dochter komen zijn in deze tijd helaas wel bij iedereen bekend… Echter duikt er nu weer een nieuwe vorm op!

De veelbesproken Corona-App is nog niet eens uit en nu al zijn er meldingen van SMS berichten waarin het lijkt of het RIVM jou vraagt om de app te downloaden.

De aangegeven link die erbij zit gaat niet naar de Play of App store maar naar een WhatsApp link. Via deze link gaan criminelen die achter het bericht zitten proberen te ‘hengelen’ naar informatie om deze vervolgens te misbruiken. Een zogenoemde ‘Phishing’ actie. De overheid zal nooit op bovenstaande manier de app aankondigen en via SMS communiceren.

Wat belangrijk is om te weten wanneer je zo’n bericht krijgt:

Klik niet op de link!
Verwijder het bericht!
Blokkeer het nummer!

De officiële Corona-App komt naar alle waarschijnlijkheid op 1 september uit voor alle platformen. Hierbij gaat de app gebruik maken van signalen waarbij app gebruikers elkaar kunnen ‘meten’. Als later blijkt dat iemand mogelijk besmet is met het virus wordt dit bekend via de app en kan die persoon een anoniem bericht uitsturen naar mensen waar hij/zij mee in contact is geweest de afgelopen dagen.

Voorkom SMS fraude met de Corona App door up-to-date te blijven van het laatste nieuws!